Przepis na Biała pavlova

Dodano przez:
Ile porcji:
9
Łączny czas przyrządzania:
110 min.
Czas przygotowania:
110 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1117
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Słynny australijski deser

Zdjęcia

Składniki

  • białka 6 szt
  • cukier puder 300 gram
  • mąka kartoflana 1 łyżeczka
  • śmietana kremówka 500 ml
  • owoce dowolne

Jak zrobić Biała pavlova?

6 białek ubijamy na sztywno – pod koniec dodajemy po łyżce 300g miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kartoflanej i łyżeczkę białego vinegraite. Formujemy w mały okrąg na papierze do pieczenia na blasze.

Rozgrzewamy piekarnik do 180st. Wstawiamy do pieca w 180st i po 5 min przykręcamy temperaturę na 150st. Pieczemy 1, 5 godziny.

Studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzoną bezę sposobem Nigelli położyć na paterze dnem do góry i wyłożyć na nią 500 ml ubitej na sztywno bitej śmietany (bez cukru). Dekorować owocami sezonowymi i np startą czekoladą

Podobne przepisy

Torcik walentynkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-02

Dodany przez: eva45

Kategoria: Ciasta

Ptysie z bitą śmietaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Krem karpatkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-16

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Brzoskwiniowe wydmy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-23

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Keks Dorotki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Biszkoptowe śliwki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta