Przepis na Pstrąg w majonezie

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1164
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Pstrąg w majonezie?

Rybę należy oczyścić, umyć, osuszyć i następnie skropić sokiem z cytryny. Przyprawy korzenne zalać wodą, (około 2 szklanki). Następnie dodać sól i zagotować. Do wrzącego wywaru włożyć rybę. Od chwili zawrzenia gotować na bardzo małym ogniu około 8 minut. Następnie trzeba ostrożnie wyjąć rybę łyżką cedzakową i ostudzić. Rybę należy przepołowić i usunąć z niej ości. Ułożyć połówki ryby na liściach sałaty i polać majonezem wymieszanym z natką pietruszki.

Podobne przepisy

Pieczona ryba

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Hekele śląska sałatka śledziowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski

Śledzie w sosie pomidorowym na ostro

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-10-11

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Pieczona makrela

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 140 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Wędzona makrela z niespodzianką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-08

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Domowe nuggetsy z dorsza

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby