Ziemniaki rozgnieść, doprawić solą i pieprzem. Dodać jajko i posiekany szczypiorek i koperek. Następnie do masy dodać tyle mąki aby ciasto miało konsystencję jak na kopytka. Pieczarki opłukać i pokroić. Blanszować razem z liściem laurowym i vegetą, a następnie doprawić solą i pieprzem. 1/3 pieczarek odkładamy do sosu. Z masy ziemniaczanej formujemy wałek, kroimy w centymetrowe plastry. Plastry lekko spłaszczamy i na każdy nakładamy po łyżce pieczarek, składamy na pół i sklejamy jak na pieroga. Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju. Sos pieczarkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu a pod koniec dodajemy odłożone pieczarki. Gotowym sosem polewamy placki.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie