Przepis na Pieczarki nadziewane parmezanem

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas pieczenia:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2684
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnia włoska

Pieczarki nadziewane parmezanem to pyszna przystawka, która jest prosta w wykonaniu. Pieczarki są miękkie, a nadzienie chrupiące. Wystarczy podać sałatę z winegretem, schłodzone białe wino i więcej nic nie potrzeba 🙂

Przepis została opublikowana w dniu: 07.05.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2253 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pieczarki nadziewane parmezanem?

Piekarnik nastawić na 200 stopni C.

Pieczarki umyć i osuszyć. Usunąć nóżki i drobno posiekać.

Do miski włożyć bułkę tartą, parmezan, przeciśnięty praską czosnek, posiekana natkę pietruszki i mięte, sól, pieprz i wymieszać. Wlać oliwę, dodać posiekane nóżki pieczarek i ponownie wymieszać.

Nadziewać pieczarki masą, szczodrze – „z górką”.

Ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika.
Piec 25 minut.

Podobne przepisy

Torta di ricotta

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2014-09-18

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia włoska

Pizza serce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2013-02-13

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Calzone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2013-09-18

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Makaron z sosem pomidorowym i kiełbasą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2013-08-19

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Ciasto z kremem tiramisu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-28

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Spagetti marinara

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2014-09-05

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska