Przepis na Pasztet rybny

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4720
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Pasztet rybny?

Ryby rozmrozić i osuszyć. Cytrynie zetrzeć skórkę. Filety układamy na blasze, solimy, pieprzymy i polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Obkładamy posiekaną cebulą i czosnkiem, pociętą w talarki marchewką, grudkami masła i wkładamy na 20 minut do piekarnika. Jeżeli ryba będzie sucha to dodajemy szklankę wywaru. Po upieczeniu całość schłodzić i przepuścić przez maszynkę. Dodajemy żółtka, skórkę z cytryny, śmietanę, gałkę muszkatołową, sól, pieprz i część bułki tartej. Masa nie może być zbyt rzadka. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę i delitatnie mieszamy z farszem. Brytfankę smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą i napełniamy farszem do 2/3 wysokości. Pasztet pieczemy 1 godzinę w piekarniku nagrzanym.

Podobne przepisy

Śledziowa zielona wariacja

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Ryba w liściach kapusty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-12

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Ryby

Pstrąg w śmietanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-05

Dodany przez: graszka0604

Kategoria: Ryby

Pstrąg faszerowany pastą natkową

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Karp pieczony z ziolami

Ile porcji: 6

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby

Łosoś grillowany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Ryby