Przepis na Mój miodownik z kremem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
5178
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

W moich przepisach na ciasta występuje cynamon, ale cynamon oprócz wartości smakowych jest jeszcze specyfikiem obniżającym lub pomagającym obniżyć glukozę w organizmie diabetyków, którym niestety jestem od 2005 roku.

Przepis została dodana w dniu: 19.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2212 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

do formy

masa

  • cukier 1 szklanka
  • słodka śmietanka 375 ml
  • wiórki kokosowe 20-25 dag
  • białka 2 szt
  • soku z cytryny 1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana 3 płaskie łyżeczki
  • śmietan fix 2 opakowania

Jak zrobić Mój miodownik z kremem?

Masło utrzeć z miodem na puszystą masę. Pojedynczo wbijać jaja, po każdym masę dobrze ucierając. Na końcu dodać cynamon, cukier waniliowy i banany, ubijać jeszcze przez chwilę. Sodę rozpuścić w mleku. Mieszając, wlać powoli do masy. Wsypać mąkę i proszek, mieszać aż ciasto będzie jednolite. Ciasto przelać do podłużnej formy, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w temperaturze 180 stopni c. Wystudzić w formie. Po przestudzeniu przekroić na 3 blaty, lub jeśli wyjdzie nam zbyt niski – na dwa blaty, a 3 blat dodajemy z jasnego biszkoptu, lub ciasta ucieranego i każdy blat pokrywamy ulubionym, dowolnym kremem ja zrobiłam z masą kokosową:
wiórka zmieszałam z cukrem i zalałam śmietanką, odstawiłam na 30 minut. Z białek ubiłam pianę, wyłożyłam na namoczone wiórki, dosypałam mąkę ziemniaczaną i śmietan-fixy. Całość zmiksowałam na puszystą masę. Tak przygotowaną masę wyłożyłam na ciasto, nakryłam ciastem.

Podobne przepisy

Skórka pomarańczowa w cukrze

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-21

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Ciasta

Białka puszyste ubite

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Tort waflowy z masą orzechową

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-24

Dodany przez: lawina

Kategoria: Ciasta

Tort owocowy

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2011-10-03

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Tort orzechowo kawowy – 1

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Makowiec na kruchym spodzie z posypką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-28

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Ciasta