Przepis na Mintaj z pomidorami

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
115 min.
Czas przygotowania:
60 m
Czas gotowania:
10 m
Czas pieczenia:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1316
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Mintaj z pomidorami?

Ziemniaki obrać, umyć, gotować w całości 10 minut. Po ugotowaniu lekko ostudzić, pokroić na ćwiartki i usmażyć na oleju na złoty kolor. Pomidory oczyścić, pokroić na ćwiartki. Filety z mintaja umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Kawałki ryby ułożyć w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, obłożyć kawałkami pomidorów, posypać suszonymi ziołami, skropić olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190*c 40-45 minut. 15 minut przed końcem pieczenia dodać ćwiartki ziemniaków.

Podobne przepisy

Smażony dorsz w sosie śmietanowo- ziołowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Śledzie w oleju Kaśki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby

Mokra ryba mrożona – gotowana

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Dorsz w tymianku i bazylii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Makrela z ziołami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Smażona sola

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby