Przepis na Mintaj w chrupiącej panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1238
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

panierka

Jak zrobić Mintaj w chrupiącej panierce?

Filety skropić sokiem z cytryny, lekko posolić i popieprzyć. Odstawić na 15-20 minut do lodówki. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w tartej bułce. Ryby usmażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ulubiona sałatką lub z tym kto co lubi.

Podobne przepisy

Ryba wigilijna

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby

Łosoś na parze dla dziecka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby

Pstrąg w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Sola w papilotach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Smażona sola

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Smażony dorsz z winem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby