Przepis na Makrela na sposób niemiecki

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
1440 min.
Czas przygotowania:
1 d
Data dodania:
Wyświetlenia:
2410
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy na grilla, Ryby

Składniki

Jak zrobić Makrela na sposób niemiecki?

Odfiletowane ryby zalać mieszaniną oleju, posiekanego szczawiu, soli i pieprzu. Pozostawić w chłodnym miejscu na 24h. Listki rozmarynu posiekać, wymieszać z natka pietruszki, pokruszonym listkiem laurowym, czosnkiem roztartym z solą oraz pieprzem i oliwą. Osuszone ryby piec 10 mi z każdej strony na rozgrzanym ruszcie, smarując obficie mieszaniną z ziół.

Podobne przepisy

Pieczona ryba

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Łosoś w galarecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Ryby

Pasta ze szprotem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Ryby

Ryba panierowana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby

Łosoś o chrzanowym aromacie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Ryba w zalewie octowej

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby