Przepis na Makrela na sposób niemiecki

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
1440 min.
Czas przygotowania:
1 d
Data dodania:
Wyświetlenia:
2358
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy na grilla, Ryby

Składniki

Jak zrobić Makrela na sposób niemiecki?

Odfiletowane ryby zalać mieszaniną oleju, posiekanego szczawiu, soli i pieprzu. Pozostawić w chłodnym miejscu na 24h. Listki rozmarynu posiekać, wymieszać z natka pietruszki, pokruszonym listkiem laurowym, czosnkiem roztartym z solą oraz pieprzem i oliwą. Osuszone ryby piec 10 mi z każdej strony na rozgrzanym ruszcie, smarując obficie mieszaniną z ziół.

Podobne przepisy

Pstrąg pieczony

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-19

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Ryby

Pstrąg z piekarnika

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ryby

Śledź w oleju z ziołami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 2880 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Sola w panierce kukurydzianej z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Smażony dorsz w sosie śmietanowo- ziołowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Rolmopsy z ogórkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-23

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ryby