Przepis na Makrela na sposób niemiecki

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
1440 min.
Czas przygotowania:
1 d
Data dodania:
Wyświetlenia:
2394
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy na grilla, Ryby

Składniki

Jak zrobić Makrela na sposób niemiecki?

Odfiletowane ryby zalać mieszaniną oleju, posiekanego szczawiu, soli i pieprzu. Pozostawić w chłodnym miejscu na 24h. Listki rozmarynu posiekać, wymieszać z natka pietruszki, pokruszonym listkiem laurowym, czosnkiem roztartym z solą oraz pieprzem i oliwą. Osuszone ryby piec 10 mi z każdej strony na rozgrzanym ruszcie, smarując obficie mieszaniną z ziół.

Podobne przepisy

Ryba w zalewie octowej

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Makrela z ziołami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Karp gotowany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-18

Dodany przez: bratek

Kategoria: Ryby

Tagliatelle z cukinią i łososiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Dorsz w tymianku i bazylii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Łosoś na parze

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby