Przepis na Kurczak z porami

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
948
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2544 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Kurczak z porami?

Pora należy oczyścić i posiekać dość drobno, następnie delikatnie podsmażyć na maśle. Po przestudzeniu dodać jajko, żółtko, mąkę, płatki migdałowe, sok z cytryny, posiekaną drobno zieleninę i przyprawy. Filety z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, posmarować masą porową i zwinąć w skóry drobiowe. Podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 25- 30 minut w temp. 200 stopni. Sos z pieczenia wymieszać z rosołem i zagotować, dodać śmietankę, doprawić do smaku sokiem z cytryny. Filety podawać polane sosem.

Podobne przepisy

Roladki z musztardą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2012-02-23

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone cytrynowe

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: wilhelmina

Kategoria: Mięsne

Mięso do spagetti

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Bigos pełnia smaków

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2011-05-20

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Mięsne

Kotlety z fasoli i mięsa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-17

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Makaron po wiejsku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne