Przepis została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2544 odwiedzających!
Na zdrowie!
Pora należy oczyścić i posiekać dość drobno, następnie delikatnie podsmażyć na maśle. Po przestudzeniu dodać jajko, żółtko, mąkę, płatki migdałowe, sok z cytryny, posiekaną drobno zieleninę i przyprawy. Filety z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, posmarować masą porową i zwinąć w skóry drobiowe. Podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 25- 30 minut w temp. 200 stopni. Sos z pieczenia wymieszać z rosołem i zagotować, dodać śmietankę, doprawić do smaku sokiem z cytryny. Filety podawać polane sosem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne