Domowe kwaśne kulki z ryby
Bułkę namoczyć w wodzie po chwili odcisnąć. Rybę zmielić razem z odciśniętą bułką, pokrojoną w kostkę cebulą, czosnkiem. Do masy dodać jajko przyprawić solą, pieprzem, jeżeli masa jest za luźna można dosypać bułki tartej. Wszystko razem dobrze wymieszać.
Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do brązowego koloru.
W międzyczasie zrobić zalewę. Wodę zagotować, dodać cukier, ziele i liść laurowy. Zagotować. Dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz marchewkę w plasterkach. Odstawić do ostygnięcia. Gdy zalewa będzie chłodna zalać nią kulki rybne. Odstawić całość na dzień do lodówki, bo musi przejść smakiem.
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby