Drożdże zalewamy ciepłym mlekiem, mieszamy. Odstawiamy na 5 min. następnie dodajemy masło, olej, cukier i sól. Mieszamy. Dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Gdy zacznie odchodzić od ręki, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Na patelni na oleju podsmażamy kapustę, przekładamy na miseczkę a na patelni podsmażamy oczyszczone pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę. Gdy się podsmażą dodajemy kapustę mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i chwilkę razem podsmażamy. Wyrośnięte ciasto wałkujemy w prostokąt i układamy w natłuszczonej masłem wąskiej formie, tak by brzegi ciasta wystawały poza blaszkę. Na cieście układamy farsz i zalepiamy wierzch kulebiaka zwisającym ciastem. Ciasto smarujemy roztrzepanym żółtkiem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni c. Pieczemy ok. 45 min.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie