Przepis na Karkówka z bukietem warzyw

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Data dodania:
Wyświetlenia:
925
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Karkówka z bukietem warzyw?

Karkówkę należy podzielić na 4 kotlety, delikatnie je rozbić. Z sosu sojowego, oliwy, musztardy, roztartego czosnku, soli i pieprzu przygotować marynatę, natrzeć nią mięso i odstawić do lodówki na około 3 godziny. Warzywa umyć, osuszyć, w miarę potrzeby oczyścić. Z cukinii i bakłażana odciąż końcówki, z papryki wydrążyć gniazda nasienne. Wszystkie warzywa wraz z pieczarkami pokroić na kawałki. Kostkę bulionową rozprowadzić we wrzątku, dodać sok z cytryny i pieprz. Tak przygotowaną marynatą zalać warzywa i odstawić na godzinę. Mięso i warzywa piec na aluminiowej tacce ułożonej na grillu co jakiś czas polewając marynatą.

Podobne przepisy

Piersi z kurczaka z bazylią i tymiankiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Pyszny gulasz

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Śniadaniowa zakąska

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-27

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Jajeczniczka z kiełbaską

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Pulpety mielone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-06

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Żeberka w sosie musztardowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne