Przepis na Karaski w sosie śmietanowo- winym

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1041
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Przepis została opublikowana w dniu: 24.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2397 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Karaski w sosie śmietanowo- winym?

Karasie sprawić, umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny, obłożyć plasterkami cytryny. Odstawić na co najmniej godzinę. Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z dwiema łyżkami oliwy, śmietaną, solą, ziołami i pieprzem. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć ryby. Folię aluminiową natrzeć oliwą, wyłożyć na nią rybę, polać winem, folię zawinąć, grillować przez około 30 minut.

Podobne przepisy

Paluszki rybne smażone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-03

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Ryba zasmażana z dodatkiem sosu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-10

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Łosoś z niespodzianką pleśniową

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Ryby marynowane

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-08-02

Dodany przez: eva45

Kategoria: Ryby

Śledzie z sokiem z cytryny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Mintaj w zalewie

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-10-21

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby