Przepis na Filety rybne po grecku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1497
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Przepis została opublikowana w dniu: 24.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2615 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Filety rybne po grecku?

Filety posypujemy przyprawami, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju. Marchew, seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę, podsmażamy, dodajemy resztę warzyw, liść laurowy, ziele angielskie i podduszamy. Dodajemy koncentrat, podlewamy wodą i dusimy jeszcze chwilkę. W miseczce układamy na przemian rybę, warzywa, rybę i znów warzywa.

Podobne przepisy

Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Ryba po grecku wg mojej mamy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: djkatee

Kategoria: Ryby

Rybka w sosie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-08-01

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Wytrawny łosoś

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: testera

Kategoria: Ryby

Łosoś grillowany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-24

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Ryby

Panga panierowana z marchewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-06-23

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby