Przepis na Filety dorsza do obiadu

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2879
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Przepis została dodana w dniu: 13.03.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2624 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Filety dorsza do obiadu?

Filety umyć, odsączyć z wody. Ryby moczyć w mleku przez ok. 2 godziny, dodać do mleka zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Po tym czasie wyjąć z mleka i położyć na ręczniku kuchennym aby odsączyć z mleka. Na każdego fileta nałożyć przyprawę do ryb, odstawić na pół godziny. Obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano na oliwie z dwóch stron.

Podobne przepisy

Kanapka ze śledziem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2013-02-14

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Pasta z łososia do chleba

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-06

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Przekąski

Smażony dorsz z winem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Tatar z wędzonego łososia ze szczypiorkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ryby

Fish and chips

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2013-02-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia angielska

Grecki dorsz

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby