Przepis na Filety dorsza do obiadu

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2915
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Filety dorsza do obiadu?

Filety umyć, odsączyć z wody. Ryby moczyć w mleku przez ok. 2 godziny, dodać do mleka zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Po tym czasie wyjąć z mleka i położyć na ręczniku kuchennym aby odsączyć z mleka. Na każdego fileta nałożyć przyprawę do ryb, odstawić na pół godziny. Obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano na oliwie z dwóch stron.

Podobne przepisy

Śledzie teścia

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-28

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Paluszkie rybne zapiekane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Smażony szczupak

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Dorsz w tymianku i bazylii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Karp na grilla

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przepisy na grilla

Smażona sola

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby