Przepis na Fasola po berlińsku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Data dodania:
Wyświetlenia:
4471
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Taka jarska fasolka po bretońsku. Najlepiej podawać z chlebem.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Fasola po berlińsku?

Dzień wcześniej fasolę namoczyć i odstawić na całą noc.
Po odcedzeniu zalać fasolę bulionem i ugotować. W międzyczasie ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do fasoli pod koniec gotowania. Kapustę opłukać, posiekać i udusić na łyżce oliwy.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać mąkę i przyrządzić zasmażkę.
Następnie do fasoli dodać kapustę, zasmażkę, sok z cytryny, śliwki, śmietanę i wino.
Dusić około 5 minut, przyprawić do smaku sola, cukrem i pieprzem. Podawać na gorąco.

Podobne przepisy

Kapusta Wigilijna

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-12

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Warzywa

Ziemniaki pieczone z jabłkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2024-03-06

Dodany przez: Junior

Kategoria: Warzywa

Warzywa z jednego garnka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Warzywa

Buraczki duszone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Warzywa

Kukurydza z grilla

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Warzywne frytki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-10

Dodany przez: ola

Kategoria: Warzywa