Drożdże rozpuścić w 3/4 szklanki mleka, dodać łyżkę cukru i łyżkę mąki. Wszystko dokładnie wymieszać, po czym przykryć i odstawić na 10 minut.
Z pozostałej mąki, masła, jajka i soli zagnieść ciasto dodając mleko z drożdżami. Przykryć i odstawić na 20 minut. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto, potem przełożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Miód rozpuścić, podgrzewając z resztą cukru, 1 i 1/2 szklanki śmietany i migdałami, rozprowadzić na cieście.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, z dwoma szklankami mleka.
Ostudzić i wymieszać z żelatyną. Odstawić w chłodne miejsce. Upieczone ciasto drożdżowe przekroić na pół, spodnią część posmarować budyniem i przykryć częścią posypaną migdałami. Przed podaniem wstawić na około godzinę do lodówki.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta