Przepis na Ciasto wieniec

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1388
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została dodana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2055 odwiedzających!
Bon Appétit!

ciasto

nadzienie

dodatkowo

  • żółtko 1 sztuka

Jak zrobić Ciasto wieniec?

Drożdże rozprowadzić w 60 ml mleka z łyżką cukru, 3 łyżkami mąki, odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Odstawić je do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Jabłka obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Suszone owoce i orzechy wymieszać z pozostałymi składnikami. Drożdżowe ciasto rozwałkować na prostokąt 30 na 50 cm. Na cieście ułożyć nadzienie, brzegi ciasta złożyć i przełożyć na blaszkę. Ciasto posmarować żółtkiem, ponacinać i piec w temp. 200 stopni przez 40 minut.

Podobne przepisy

Szarlotka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Ciastka „Pieguski”

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-14

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Rogaliki drożdżowo-kruche

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-23

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Ciasta

Rogaliki z ciasta francuskiego

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: weramera

Kategoria: Ciasta

Krem karpatkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Chrusty

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta