Przepis na Ciasto meksykańskie

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1690
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

ciasto

polewa

Składniki

  • tłuszcz do posmarowania blachy
  • otręby do posypania formy

Jak zrobić Ciasto meksykańskie?

Margarynę, cukier wodę, kakao, cukier waniliowy włożyć do garnka i stopić. Na bardzo małym ogniu gotować 7 minut. Odstawić do ostygnięcia. Rodzynki umyć i osuszyć, śliwki wypestkować i pokroić, orzechy przebrać i drobno posiekać. Jabłka i gruszki obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Dodać żółtka, przesianą mąkę, wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia, owoce i bakalie. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto przelać do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej otrębami. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Polewa: wszystkie składniki włożyć do garnka i rozpuścić na małym ogniu, lecz nie gotować. Od razu polać upieczone ciasto.

Podobne przepisy

Budyniowiec na krakersach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-05

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Ciasta

Kruche z jabłkami

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ciasta

Placek z serkiem mascarpone i czekoladą

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ciasta

Ciasto rabarbarowe jesienne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Kruszonka do bułek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Ciasta

Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ciasta