Przepis na Ciasto meksykańskie

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1719
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

ciasto

polewa

Składniki

  • tłuszcz do posmarowania blachy
  • otręby do posypania formy

Jak zrobić Ciasto meksykańskie?

Margarynę, cukier wodę, kakao, cukier waniliowy włożyć do garnka i stopić. Na bardzo małym ogniu gotować 7 minut. Odstawić do ostygnięcia. Rodzynki umyć i osuszyć, śliwki wypestkować i pokroić, orzechy przebrać i drobno posiekać. Jabłka i gruszki obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Dodać żółtka, przesianą mąkę, wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia, owoce i bakalie. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto przelać do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej otrębami. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Polewa: wszystkie składniki włożyć do garnka i rozpuścić na małym ogniu, lecz nie gotować. Od razu polać upieczone ciasto.

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Róże

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-08

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z masą jabłkową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-11

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Ciasto z kokosem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-27

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Placki do tortu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-30

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Ciasta