Margarynę, cukier wodę, kakao, cukier waniliowy włożyć do garnka i stopić. Na bardzo małym ogniu gotować 7 minut. Odstawić do ostygnięcia. Rodzynki umyć i osuszyć, śliwki wypestkować i pokroić, orzechy przebrać i drobno posiekać. Jabłka i gruszki obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Dodać żółtka, przesianą mąkę, wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia, owoce i bakalie. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto przelać do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej otrębami. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Polewa: wszystkie składniki włożyć do garnka i rozpuścić na małym ogniu, lecz nie gotować. Od razu polać upieczone ciasto.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta