Ciasto: mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodać pozostałe składniki (śmietanę, jajka, cukier, margarynę). Dokładnie wymieszać, zagnieść i zostawić w lodówce na pół godziny. Foremki posmarować olejem i obsypać bułką tartą. Po wyjęciu z lodówki, ciasto rozwałkować i foremką wycinać kawałki. Zagniatać ciasto w środek foremki. Układać na blaszce. Piec w piekarniku ok 10-15 min w 180 stopniach. Wyjąć babeczki z foremek i zostawić do ostudzenia. Krem: budyń rozrobić wedle przepisu na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia. Margarynę rozetrzeć mikserem, dodać cukier puder i miksować na puch. Dodawać po łyżeczce ostudzonego budyniu ciągle miksując. Na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze chwilkę miksować. Masę kremową podzielić na pół. Do jednej dodać kakao. Krem wyłożyć na babeczki. Na wierzch układać kawałki ananasa i kawałki czekolady. Posypać kakaem. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta