Przepis na Żeberka w miodzie i czosnku

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas pieczenia:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1473
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Żeberka w miodzie i czosnku?

Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na kawałki po 2-3 kostki. Przyprawy mieszamy z sokiem z cytryny, olejem , przeciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem i koncentratem pomidorowym. Tak przygotowaną marynatą smarujemy żeberka i odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Następnie przekładamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok. 45-60 min. co jakiś czas skrapiając wodą lub wytwarzanym sosem.

Podobne przepisy

Roladki schabowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Zapiekane kuleczki mięsne w naleśnikach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kolacyjna kiełbaska zasmażana z cebulką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Tortille z kurczakiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-13

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Mięsne

Bigos przednówkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: Renia

Kategoria: Grzyby

Pietruszkowe mielone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne