Przepis na Żeberka w miodzie i czosnku

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas pieczenia:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1456
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Żeberka w miodzie i czosnku?

Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na kawałki po 2-3 kostki. Przyprawy mieszamy z sokiem z cytryny, olejem , przeciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem i koncentratem pomidorowym. Tak przygotowaną marynatą smarujemy żeberka i odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Następnie przekładamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok. 45-60 min. co jakiś czas skrapiając wodą lub wytwarzanym sosem.

Podobne przepisy

Kurczak w pieczarkach

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Roladki z karkówki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Pierogi z mięsa które zostało z niedzielnego rosołu

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-09

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Filety z kurczaka panierowane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-02

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Pulpety z cukinią i papryką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Kurczak w chipsowej panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-28

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne