Kajzerkę moczymy w mleku. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy odciśniętą kajzerkę, jajko, mąkę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Żeberka gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości osolonej wody, odcedzamy, wyjmujemy kości i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, obsmażamy ugotowane żeberka i posiekane cebule. Naczynie żaroodporne natłuszczamy łyżką oleju i kładziemy kolejno: połowę masy ziemniaczanej, następnie mięso, posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i pozostałą masę ziemniaczaną. Zapiekamy 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c. Następnie wierzch zapiekanki obsypujemy pokrojonym w kosteczkę boczkiem i zapiekamy dalsze 15 min.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne