Ryby umyć, osuszyć, pokroić na porcje. Skropić sokiem z cytryny, lekko posolić. Ułożyć w nasmarowanej masłem żaroodpornym formie, piec 20 min w w temp. 200 st. C.
Cebulę obrać, posiekać. Chili pokroić w cienkie krążki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory pokroić w ćwiartki, usunąć nasiona. Miąższ pokroić w małą kostkę. Listki tymianku opłukać, osuszyć, posiekać. Dodać chili, pomidory i tymianek, dusić 2 min.
Przyprawić solą, pieprzem. Mieszaninę rozłożyć na filetach rybnych. Posypać startym na wiórki masłem, skropić resztą oliwy. Zapiekać 3 – 5 min. w temp 250 st. C.
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby