Przepis na Wątróbka w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1640
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Przekąski

Wątróbka w panierce

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Wątróbka w panierce?

Wątróbki wymoczyć w mleku. Jajko roztrzepać z wodą. Na patelni rozgrzać olej. Wątróbki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Dodać umyte, osączone i pokrojone pieczarki, a także obraną i pokrojoną cebulę. Oprószyć solą i pieprzem wymieszać. Podlać niewielką ilością wody. Oprószyć mąką i ponownie wymieszać. Dodać mus jabłkowy. Jeśli konieczne podlać wodą. Doprawić do smaku.

Podobne przepisy

Placki z twarogiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Jajecznica z dymką i kabanosami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przekąski

Pulpety w cebulowym sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Polędwica wołowa w ziołach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-21

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka z miodem i ryżem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Tosty

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Przekąski