Przepis na Kania w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1883
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Pyszne, polecam

Zdjęcia

Składniki

  • kania 3 kapelusze
  • sól wg uznania
  • mąka do panierki
  • jajko 1 sztuka
  • byłka tarta wg uznania

Akcesoria

  • patelnia

Jak zrobić Kania w panierce?

Kanie oczyścić, osolić, obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej. Tak przygotowany kapelusz kani włożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć z obu stron.

Podobne przepisy

Jajecznica z kiełbasą toruńską

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Kanapeczka z jajkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Przekąski

Naleśnik z dynią

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Jejecznica z cukinią

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski

Zapiekane naleśniki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski

Jajka z majonezem i pomidorami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przekąski