Przepis na Kania w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1918
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Pyszne, polecam

Zdjęcia

Składniki

  • kania 3 kapelusze
  • sól wg uznania
  • mąka do panierki
  • jajko 1 sztuka
  • byłka tarta wg uznania

Akcesoria

  • patelnia

Jak zrobić Kania w panierce?

Kanie oczyścić, osolić, obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej. Tak przygotowany kapelusz kani włożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć z obu stron.

Podobne przepisy

Pieczarki imprezowe

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Przekąski

Jajka z mielonką na ciepło

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Oliwkowa kanapeczka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 6 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przekąski

Naleśniki z brzoskwiniami i czekoladą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Desery

Zapiekanka z makaronu i kiełbasy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Przekąski

Nadziewane pomidroki koktajlowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski