Przepis na Kania w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1862
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Pyszne, polecam

Zdjęcia

Składniki

  • kania 3 kapelusze
  • sól wg uznania
  • mąka do panierki
  • jajko 1 sztuka
  • byłka tarta wg uznania

Akcesoria

  • patelnia

Jak zrobić Kania w panierce?

Kanie oczyścić, osolić, obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej. Tak przygotowany kapelusz kani włożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć z obu stron.

Podobne przepisy

Brokuł z jajkiem i fetą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski

Szaszłyki z ananasem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Frytki z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Przekąski

Pierożki nadziewane kaszanką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Jajka śniadaniowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Przekąski

Naleśniki z pastą twarożkową

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przekąski