Piersi kurczaka umyć, osuszyć, ponacinać w kratkę, pokroić na mniejsze kawałki, natrzeć sokiem z cytryny, skórką cytrynową, solą i pieprzem. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 15 min. Warzywa obrać, pokroić w 0,5 cm plastry, cebulę też. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć ziemniaki i marchew na lekko złoty kolor, przełożyć na talerz. Na patelnie wrzucić cebulę i podsmażać aż się zeszkli. Do cebuli dodać warzywa, zioła, wymieszać i przykryć pokrywą. Na małym ogniu dusimy około 7 min ( w połowie czasu przemieszać warzywa), potem ogień wyłączyć i nie odkrywać pokrywy. Różyczki opłukać, końcówki nóżek ponacinać wzdłuż i gotować w lekko osolonym wrzątku przez 5 min. Ugotowany brokuł przełożyć do warzyw, wszystko razem delikatnie wymieszać (w razie potrzeby lekko posolić)i przykryć pokrywą. Na rozgrzanym oleju usmażyć pierś kurczaka na złoty kolor, przełożyć do warzyw i wymieszać.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Mięsne