Przepis została dodana w dniu: 28.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2070 osób!
Na zdrowie!
Z podanych składników na ciasto pieczemy biszkopt. Z 1/2 l mleka odlewamy 1/2 szkl i rozpuszczamy w nim obie mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Wlewamy mleko z mąką i gotujemy budyń. Gdy ostygnie, ucieramy z masłem. W 1 l wody rozpuszczamy 3 galaretki i studzimy. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy drobno pokrojone truskawki i mieszamy. Biszkopt smarujemy połową masy budyniowej, wykładamy masę truskawkową i chłodzimy. Roztapiamy 2 łyżki masła i prażymy na nim wiórki kokosowe z cukrem, studzimy. Gdy masa w lodówce mocno stężeje, wykładamy drugą połowę masy budyniowej i posypujemy zimnym kokosem z cukrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta