Ślimaki rozmrozić, wyjąć z muszli, opłukać i osuszyć. Muszle umyć, dokładnie wytrzeć w środku i z zewnątrz. Natkę i listki ziół posiekać. Szalotkę i czosnek bardzo drobno pokroić. Do miękkiego masła dodać zioła, natkę, szalotkę i czosnek. Doprawić pieprzem i szczyptą soli. Składniki utrzeć na jednolitą masę. Muszle napełniać do połowy masłem ziołowym, wcisnąć w nie ślimaki i przykryć resztą masła. Ułożyć otworami do góry w żaroodpornym naczyniu, skropić winem i zapiekać ok. 15 minut w temp. 180 stopni. Kiedy masło zacznie skwierczeć, podawać z plasterkami cytryny.
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Makarony
Kategoria: Owoce morza