Filety dzielimy na porcje, solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 5—10 min. Następnie osuszamy, obtaczamy w mące, później w maczać w rozmąconym jaju i panierujemy w tartej bułce. Aby nam się panierka lepiej trzymała na smażonej rybie bułkę, wklepujemy nożem. Gotowe filety rumienimy na rozgrzanym tłuszczu i dosmażamy na słabym ogniu przez ok. 10 min. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy z dodatkiem soli. Odcedzamy ugotowane ziemniaki, p tłuczemy je i pod koniec dodajemy masło i mleko i razem ucierać na gładką masę. Rybę smażoną podajemy z puree ziemniaczanym posypanym posiekaną zieleniną i surówkami.
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza