Przepis na Śledzie po bułgarsku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
2735
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Śledzie po bułgarsku?

Papryczkę chili opłukać, przekroić na pół i posiekać. Wino zagotować z 2-3 łyżkami wody, cukrem i papryczką. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i oliwą. Doprawić papryką, tymiankiem i bazylią. Wymieszać z drobno pokrojonymi oliwkami i pomidorami. Śledzie pokroić w dzwonka. Układać w słoiku, każdą warstwę smarować sosem. Wstawić do lodówki na 1 dzień.

Podobne przepisy

Zakręcone śledziki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: sylwiach

Kategoria: Ryby

Smażony pstrąg

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ryby

Karp smażony w panierce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Miruna w sosie pomidorowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 48 min.

Data dodania: 2022-10-25

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Sałatka śledziowa z burakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Fish and chips

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia angielska