Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka jaj ucieramy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy po łyżce piany z białek i delikatnie mieszamy.
Ciasto na biszkopt dzielimy na dwie części, odpowiednio 1/3 i 2/3 ciasta. 2/3 ciasta rozsmarowujemy na małej blaszce i pieczemy. 1/3 ciasta mieszamy delikatnie z kakao, rozsmarowujemy na blaszce i pieczemy. Ser biały mielony miksujemy z masłem, cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją do masy serowej delikatnie mieszając. Najlepiej, gdy przygotujemy masę w garnku, żeby można było postawić go od razu na ogień. Po postawieniu na ogień mieszamy delikatnie aż do zagotowania się. Masa powinna wówczas lekko „wypuszczać bąbelki”. Po zdjęciu z ognia dodajemy budyń oraz mąkę ziemniaczaną wcześniej wymieszane z zimnym mlekiem. Po wymieszaniu masy stawiamy ją na ogień i ponownie zagotowujemy. Biały biszkopt dzielimy na dwie części. Jedną białą część smarujemy gorącą masą, przykrywamy ciemnym biszkoptem, smarujemy ponownie masą i przykrywamy jasnym biszkoptem. Ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy delikatnie wiórkami kokosowymi.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta