Przepis na Ryba w zalewie octowej

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
1440 min.
Czas przygotowania:
1 d
Data dodania:
Wyświetlenia:
7104
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

pyszne, odstawić na noc

Zdjęcia

Składniki

  • filet z mintaja 1 kg
  • cebula 4 sztuki

do panierki

zalewa

Akcesoria

  • miska

Jak zrobić Ryba w zalewie octowej?

Ryby posolić i opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Zalewa: ze składników na zalewę ugotować zalewę. Cebulę pokroić i wrzucić do zalewy. Zagotować. Rybę upiec na patelni. Wystudzić i ułożyć warstwami w naczyniu. Zimną zalewą zalać ryby. Odłożyć na noc i na drugi dzień można spożywać.

Podobne przepisy

Dorsz duszony na liściach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby

Smażona rybka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Ryby

Ryba panierowana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby

Karp w cieście

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Dorsz w tymianku i bazylii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Śledziki w oleju

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby