Przepis na Sola w cieście piwnym

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1641
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Szybka i chrupiąca rybka.

Przepis została dodana w dniu: 20.04.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2220 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sola w cieście piwnym?

Zmiksować mąkę z żółtkami, piwem i łyżką oleju. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno pianę i delikatnie dodać ją do ciasta. Filety umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze części. Posypać je solą i pieprzem, mocno skropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstawić na 30 minut. Kawałki ryby zanurzać w cieście piwnym i smażyć z każdej strony na rozgrzanym głębokim oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku.

Podobne przepisy

Mintaj w zalewie

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2011-07-02

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Śledzie na święta

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-12-12

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby

Penne z dorszem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2014-10-08

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Ryby

Śledź siekany

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-24

Dodany przez: kermit

Kategoria: Ryby

Panga w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ryby

Szczupak pieczony z kalafiorem i boczkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 83 min.

Data dodania: 2011-07-23

Dodany przez: Monika199186

Kategoria: Ryby