Przepis na Sola w cieście piwnym

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1649
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Szybka i chrupiąca rybka.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sola w cieście piwnym?

Zmiksować mąkę z żółtkami, piwem i łyżką oleju. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno pianę i delikatnie dodać ją do ciasta. Filety umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze części. Posypać je solą i pieprzem, mocno skropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstawić na 30 minut. Kawałki ryby zanurzać w cieście piwnym i smażyć z każdej strony na rozgrzanym głębokim oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku.

Podobne przepisy

Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Grillowany dorsz z pietruszkowym pesto

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Pieczona ryba

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Ryba z parowaru

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Hekele śląska sałatka śledziowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski

Pstrąg w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby