Przepis na Dorsz smażony z pietruszką

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3243
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Przepis została dodana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2896 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • filety z dorsza 1 kg
  • jajka 2 sztuki
  • bułka tarta 8 łyżek
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Jak zrobić Dorsz smażony z pietruszką?

Filety z dorsza należy podzielić na porcje. Jajko roztrzepać z posiekaną natką, solą i pieprzem. Dorsza panierować w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z każdej strony na zloty kolor.

Podobne przepisy

Cytrynowy morszczuk pieczony w folii

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Kanapka ze śledziem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Ryba w sosie śmietanowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-03

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Przekąska z chipsów i pasty z makreli wędzonej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ryby

Grecka ryba

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: iwa

Kategoria: Ryby

Ryba w sosie pomidorowym

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Ryby