Przepis na Dorsz smażony z pietruszką

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3286
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

  • filety z dorsza 1 kg
  • jajka 2 sztuki
  • bułka tarta 8 łyżek
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Jak zrobić Dorsz smażony z pietruszką?

Filety z dorsza należy podzielić na porcje. Jajko roztrzepać z posiekaną natką, solą i pieprzem. Dorsza panierować w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z każdej strony na zloty kolor.

Podobne przepisy

Ryba w szarym sosie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Łosoś o chrzanowym aromacie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Karp pieczony z ziolami

Ile porcji: 6

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby

Łosoś pieczony w piekarniku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Filety dorsza do obiadu

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Fish and chips

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia angielska