Przepis na Ryba w cieście naleśnikowym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
13305
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

  • filety rybne 1 kg
  • cebula 3 szt
  • ogórki konserwowe 1 słoik
  • papryka konserwowa 1 słoik

zalewa

ciasto naleśnikowe

  • mąka 1 szklanka
  • woda gazowana 1/2 szklanki
  • jajko 1 szt

Jak zrobić Ryba w cieście naleśnikowym?

Rybę doprawić godzinę przed smażeniem solą i pieprzem. Cebule pokroić w talarki i smażyć. Ogórki i paprykę pokroić w paski. Zalewę zagotować i ostudzić. Zrobić ciasto naleśnikowe ze składników, obtoczyć rybę i usmażyć. Ułożyć warstwami: ryba, cebula, ogórki, papryka. Każdą warstwę zalać ciepłą zalewą. Ryba najlepsza jest następnego dnia.

Podobne przepisy

Smażony karp świąteczny

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Ryba panierowana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby

Flądra w pieczarkach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 205 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Ryby

Śledzie w oleju Kaśki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby

Dorsz smażony z pietruszką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Wytrawny łosoś

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: testera

Kategoria: Ryby