Przepis na Ryba w cieście naleśnikowym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
13334
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

  • filety rybne 1 kg
  • cebula 3 szt
  • ogórki konserwowe 1 słoik
  • papryka konserwowa 1 słoik

zalewa

ciasto naleśnikowe

  • mąka 1 szklanka
  • woda gazowana 1/2 szklanki
  • jajko 1 szt

Jak zrobić Ryba w cieście naleśnikowym?

Rybę doprawić godzinę przed smażeniem solą i pieprzem. Cebule pokroić w talarki i smażyć. Ogórki i paprykę pokroić w paski. Zalewę zagotować i ostudzić. Zrobić ciasto naleśnikowe ze składników, obtoczyć rybę i usmażyć. Ułożyć warstwami: ryba, cebula, ogórki, papryka. Każdą warstwę zalać ciepłą zalewą. Ryba najlepsza jest następnego dnia.

Podobne przepisy

Cytrynowy morszczuk pieczony w folii

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Sum pieczony w folii

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Dorsz pikantny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ryby

Szaszłyki z tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Przekąski

Mintaj w chrupiącej panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Ryby

Łosoś pieczony z czosnkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Ryby