Przepis na Ryba po grecku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1199
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Ryba po grecku?

Marchewki oraz pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy kroimy w piórka. Następnie na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy warzywa i smażymy 10-25 minut. Następnie warzywa podlewamy niewielką ilością wody, wkładamy listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego. Dodajemy także koncentrat pomidorowy, przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy 40-50 minut. Filety rybne płuczemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Rybę kroimy na mniejsze kawałki. Na talerzyku roztrzepujemy jajka. Zanurzamy w nim kawałki ryby, a następnie panierujemy w mące. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu kawałki ryby układamy na półmisku, przykrywamy warzywami.

Podobne przepisy

Kąski z dorsza w ziołach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Łosoś w Pomidorach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ryby

Śledzie z sokiem z cytryny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Sledzie warstwowe w musztardzie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Łosoś z grilla

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-22

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Ryby

Paluszki rybne ze szpinakiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby