Przepis na Rumcajs

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1274
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Rumcajs?

Ryby umyć, nasolić, ułożyć w brytfance posmarowanej tłuszczem, polać masłem. Małe ziemniaki obrać, osolić i ułożyć obok ryby w odstępach, polać masłem. Wstawić do gorącego piekarnika na ok. 20 min. Delikatnie wyjąć, wyłożyć na półmisek i udekorować listkami sałaty lub sparzonymi i obranymi ze skórki i pokrajanymi w plasterki pomidorami. Jako dodatek można zastosować utarte jabłko z cukrem.

Podobne przepisy

Szczupak w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Sałatka śledziowa z burakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Stek z tuńczyka z cukiniowa gremolatą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Smażona sola

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Ryba z pieczarkami i żółtym serem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Ryby

Panga panierowana z marchewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby