Przepis na Rumcajs

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1245
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Rumcajs?

Ryby umyć, nasolić, ułożyć w brytfance posmarowanej tłuszczem, polać masłem. Małe ziemniaki obrać, osolić i ułożyć obok ryby w odstępach, polać masłem. Wstawić do gorącego piekarnika na ok. 20 min. Delikatnie wyjąć, wyłożyć na półmisek i udekorować listkami sałaty lub sparzonymi i obranymi ze skórki i pokrajanymi w plasterki pomidorami. Jako dodatek można zastosować utarte jabłko z cukrem.

Podobne przepisy

Hekele śląska sałatka śledziowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski

Śledzik pod pierzynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Ryby

Ryba z pieczarkami i żółtym serem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Ryby

Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Śledzie w dwóch sałatkach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ryby

Sałatka śledziowa z kukurydzą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby