Przepis na Ragout z baraniny

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2257
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Ragout z baraniny?

Pokrojone mięso włożyć do rondla i zalać gorącą wodą, dodać liść laurowy i ziarna pieprzu. Gotować na małym ogniu. Do na wpół miękkiego mięsa dodać cebulki i dalej gotować aż do miękkości. Mąkę rozprowadzić wystudzonym płynem spod mięsa, dolewając jogurt ubijać. Sos wlać do mięsa, dodać masło i paprykę i zagotować. Przed podaniem podprawić żółtkami ubitymi z sokiem z cytryny i posypać posiekanym koperkiem i pietruszką.

Podobne przepisy

Kiełbasa o smaku szaszłyków

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-11

Dodany przez: sloneczko123

Kategoria: Mięsne

Kotlet w pianie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Mięsne

Wątróbka z cebulką i czosnkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: IKM

Kategoria: Mięsne

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Muszle taco

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kotlety z szynki wieprzowej

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne