Mięso wieprzowe opłukać, gotować przez godzinę w wodzie z dodatkiem soli. Następnie odcedzić, przestudzić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej mięso z rozgniecionym ząbkiem czosnku. W międzyczasie wstawić w garnku 2 szklanki wody, dodać do niej pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę oraz przyprawy. Gdy mięso będzie już podsmażona należy przełożyć je do garnka, gotować jeszcze około 20 minut. Pod koniec gotowania zaprawić zawiesiną przygotowaną z mąki, śmietany, chrzanu i zimnej wody ( zawiesinę należy zahartować wrzątkiem). Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne