Receptura została opublikowana w dniu: 27.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2610 osób!
Smacznego!
Kaczkę płuczemy, nacieramy solą i majerankiem i zostawiamy na około 1 godzinę. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Bułki namaczamy w mleku. Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki. Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odciśnięte bułki i jabłka. Mieszamy. Kaczkę napełniamy farszem i spinamy. Układamy w brytfannie na stopionym uprzednio tłuszczu, polewamy tłuszczem, skrapiamy odrobiną wody i wstawiamy do gorącego piekarnika na ok 2 godz. Co jakiś czas polewamy wytworzonym sosem uzupełniając wyparowującą wodę.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne