Przepis na Pstrągi cytrynowo-ziołowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
913
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Pstrągi cytrynowo-ziołowe?

Rybę natrzeć pieprzem. Czosnek pokroić w plasterki. Ryby natrzeć w środku oliwą i włożyć plasterki czosnek. Zioła dokładnie wymyć, osączyć i grubo pokroić. Cytryny pokroić w plastry. Przygotowanymi ziołami i plastrami cytryny obłożyć ryby, zawinąć w folię aluminiową i piec na ruszcie z każdej strony po 10-20 min.

Podobne przepisy

Ryba w cieście naleśnikowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-09

Dodany przez: weramera

Kategoria: Ryby

Łosoś z ziołami

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-03-08

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Ryby

Ryba w sosie śmietanowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-25

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Sałatka śledziowa z burakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Śledzie w dwóch sałatkach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ryby

Ryba z folii

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-06

Dodany przez: Junior

Kategoria: Ryby