Przepis na Pstrąg z zielonym ogórkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1380
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Receptura została dodana w dniu: 04.07.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2307 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Pstrąg z zielonym ogórkiem?

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Przelać zimną wodą, obrać i pokroić w cienkie plastry. Cebulę posiekać. Połączyć z olejem, odrobiną soku z cytryny, solą i pieprzem. Mieszać, aż powstanie gładki sos. Ogórek pokroić w cienkie plastry. Koperek posiekać. Plastry ziemniaków i ogórka delikatnie wymieszać. Posypać koperkiem, następnie polać sosem. Filety z pstrąga oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny i smażyć na rozgrzanej margarynie po 3 minuty z każdej strony.

Podobne przepisy

Śledzie na święta

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-12-12

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby

Smażony karp świąteczny

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Karp świąteczny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Ryby

Panga panierowana z marchewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-06-23

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Makaronowe wstążki z łososiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2013-03-11

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Ryby

Cytrynowy łosoś

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-07

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ryby