Przepis na Pstrąg faszerowany pastą natkową

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas pieczenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
958
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pstrąg faszerowany pastą natkową?

Oprawiamy ryby – usuwamy łuski, wnętrzności, skrzela, odcinamy głowy. Dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Ryby natrzeć z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Skropić sokiem z cytryny, również w środku. Pietruszkę umyć i drobno poszatkować. Masło roztopić na patelni, dodać pokrojony czosnek i natkę, wymieszać, dodać sól. Tak przygotowaną masą faszerować ryby. Polać pozostałym sokiem z cytryny. Każdą rybę owinąć folią aluminiową oddzielnie. Włożyć do piekarnika na 20 minut i piec w wysokiej temperaturze. Potem wyjąć z piekarnika, ale jeszcze nie otwierać z woreczków foliowych. Podawać z warzywami na parze.

Podobne przepisy

Ryba w brzoskwiniach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Rolmopsy z ogórkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-23

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ryby

Paprykowe śledzie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Grecki dorsz

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Mintaj w chrupiącej panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Ryby

Śledź w sosie musztardowo-kawiorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby