Przepis na Pieczarkowa z jajkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1855
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pieczarkowa z jajkiem?

Pieczarki umyć i pokroić na plasterki. Cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć pieczarki z cebulą. Rosół albo dowolny bulion zagotować dodać pieczarki i cebulę. Wsypać ryż i gotować często mieszając. Jajka wybić na talerzyk i zsunąć do zupy, chwilę nie mieszać doprawić do smaku. Dodać śmietanę i posiekana natkę.

Podobne przepisy

Najsmaczniejsze grzyby

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: gusiak22

Kategoria: Grzyby

A’la łazanki z kapustą i pieczarkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-08

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Grzyby

Borowiki duszone

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-28

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Grzyby

Ryż z pieczarkami i papryką

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Grzyby

Kremowa zupa z pieczarek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Grzyby

Kotleciki pieczarkowo-serowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Grzyby