Przepis na Paszteciki z grzybowo-kapuściane

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2982
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Teraz tylko barszczyk czerwony i wyżerka pierwsza klasa.

Przepis została dodana w dniu: 18.03.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2459 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

farsz

ciasto

Jak zrobić Paszteciki z grzybowo-kapuściane?

Farsz:
Kapustę przepłukać i ugotować. Pieczarki obrać i usmażyć na oleju. Kapustę, gdy już będzie miękka odcisnąć , pokroić i dodać do pieczarek. Chwile razem podsmażyć.

Ciasto:
Zagnieść wszystkie składniki i schłodzić.
Następnie rozwałkować, wykrawać kwadraty, na środek kłaść farsz i zlepiać rogi i boki (na kształt sakiewek).
Piec 20 minut w 160 stopniach.

Podobne przepisy

Gołąbki warzywne

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Koptyka Handzi

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-13

Dodany przez: mati

Kategoria: Jarskie

Tarta z roszponką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-05

Dodany przez: edzia1301

Kategoria: Jarskie

Majonez twarożkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z czosnkiem i pomidorkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-14

Dodany przez: Pola

Kategoria: Jarskie

Knedle ziemniaczane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: helas

Kategoria: Jarskie