Przepis na Panga pikantna

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
845
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Receptura została opublikowana w dniu: 22.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2431 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Panga pikantna?

Orzeszki zalewamy ciepłą przegotowaną wodą i odstawiamy.Filety rybne kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące.Cebule obieramy i siekamy.Czosnek, natkę oraz papryczkę chilii również siekamy. Rozgrzewamy oliwę i smażymy rybę na rumiano z oby stron.Wrzucamy cebulę i smażymy aż lekko się zrumieniu. Dodajemy odcedzone orzeszki, czosnek, natkę i chilii. Oprószamy solą. Smażymy 10 min od czasu do czasu delikatnie mieszając.Rybę doprawiamy do smaku pieprzem i przekładamy na półmisek razem z powstałym sosem.

Podobne przepisy

Stek z tuńczyka z cukiniowa gremolatą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Śledź po meksykańsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Mokra ryba mrożona – gotowana

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Flądra w śmietanie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: samanta

Kategoria: Ryby

Sola w panierce kukurydzianej z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Galareta rybna

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby