Przepis na Norweski morszczuk

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2550
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Norweski morszczuk?

Oczyszczone ryby pokropić sokiem z cytryny i odstawić na około pół godziny w chłodne miejsce. W płaskim rondelku zrumienić pokrojony na kostkę boczek, położyć na nim filety z ryby, a na nich pokrojone w paski pieczarki. Wlać pół szklanki wody, przykryć i dusić na małym ogniu około kwadrans. Przy końcu przyprawić solą i pieprzem. Przed podaniem pokropić sokiem z cytryny i posypać natką pietruszki.

Podobne przepisy

Śledzie na święta

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby

Kąski z dorsza w ziołach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Smażony pstrąg

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ryby

Łosoś w Pomidorach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ryby

Ryba w brzoskwiniach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Ryba z pieczarkami i żółtym serem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Ryby