Przepis na Morszczuk w panierce ognistej

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1130
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

panierka

do smażenia

Jak zrobić Morszczuk w panierce ognistej?

Rybę podzielić na kawałki (ja kroje 1 filet na 3 mniej więcej równe części). Jajka rozbić do miski i lekko ubić. Wymieszać bułkę tartą z pieprzem kajeńskim. Każdy kawałek ryby posypać sola i pieprzem. Panierować rybę w kolejności: mąka – jajko – panierka. Smażyć rybę na mocno rozgrzanym oleju, na złoto z obu stron (około 5 minut).

Podobne przepisy

Galareta rybna

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Karp pieczony

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-18

Dodany przez: malaga

Kategoria: Ryby

Ryby w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-06

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Ryby

Pstrąg z piekarnika

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ryby

Selerowo-Pietruszkowy Halibut

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-10-24

Dodany przez: evita0007

Kategoria: Ryby

Roladki ze śledzi z kaparami w śmietanie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby