Hiszpańska kolacja.
Ziemniaki kroję na bardzo cienkie plasterki. Rozgrzewam olej na patelni, wrzucam ziemniaki i smażę ok 10 minut co jakiś czas przewracając je żeby nie przywarły do dna. Posypuje solą i pieprzem. Pod koniec wrzucam cebulę pokrojoną w kosteczkę, drobno pokrojony czosnek i kawałki chorizo, smażę razem chwilę, następnie dodaję papryki pokrojone w kostkę. Smażyć przez około 10 minut od czasu do czasu mieszając, aż papryka zmięknie. Jajka roztrzepuję, doprawiam solą oraz pieprzem. Wylewam masę jajeczną na patelnię, posypuję tymiankiem. Smażyć tortillę przez około 4 minuty na średnio małym ogniu, od czasu do czasu poruszając patelnią aby masa jajeczna równomiernie się rozprowadziła. Smażę do czasu gdy się zetnie, przykrywam patelnię dużym talerzem, odwracam patelnię, przenoszę placek na talerz i ponownie zsuwam na patelnię. Smażę spód. Wystarczy 2 minuty. Podawać na patelni lub pokroić na kawałki i rozkładać na talerze.
Kategoria: Kuchnie świata
Kategoria: Desery
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Kuchnie świata
Kategoria: Kuchnia hiszpańska